Foglalkozások

Foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, játékkal, zenével, tánccal, örömmel

 

GYEREKFOGLALKOZÁSOK 

A játék a gyerekek elsődleges örömforrási lehetősége, és ezzel együtt a legjobb tanulási módszer az életkori sajátosságaikból adódóan. Játék közben felfedez, utánoz, másol, gyakorol, logikai folyamatokat épít, társas kapcsolatai élénkülnek, együttműködő és szociális kompetenciái, társas együttműködése fejlődik. Ezzel egyidejűleg a mozgás, mint alaptevékenység foglal helyet életükben.

Nem utolsó sorban pedig megismerik kultúránkat, hiszen a népdalok, népi játékok, mondókák, történetek és ünnepek mind – mind identitásunk részeit képezik.

A Toppantó foglalkozások kielégítik az életkori sajátosságokból adódó igényeket és mindezt úgy, hogy közben a népzene, mondókák, népdalok segítik a fejlődésben őket. Ezen túl középpontba kerül a gyermek lelke, pillanatnyi érzelmei, lelkiállapota. Igyekszem ezeket figyelembe véve alakítani a foglalkozásokat és ezekre reagálva haladni velük együtt előre egy közös úton. A foglakozás mindig egy közös, megnyugvós gyakorlattal zárul ahol mindenki a saját érzéseit helyezheti előtérbe.

Foglalkozások:

 • minden pénteken 17.15 – 18.00 Tetőtől Talpig Fejlesztő Alapítvány – Budapest IX. Liliom u. 8. – NYÁRI SZÜNET 
 • minden kedden 16.00 – 16.45 Süni óvodák – NYÁRI SZÜNET 
 • minden csütörtök 15.45 – 16.30 Misi Mókus Óvoda – NYÁRI SZÜNET 

 

 

BABA – MAMA FOGLALKOZÁSOK 

Ahogy azt már jól tudjuk, a játék az egyik legfontosabb tevékenység a gyerekek életében, ezek keresztül fejleszthető, megfigyelhető. Nagyon fontos már kisgyermek korban megismertetni velük a dalokat, mondókákat, mivel hatalmas hatással van a lelki – testi fejlődésükre.

A legfontosabb szempont a foglalkozásokon, az anya – gyermek kapcsolat kialakítása és ennek folyamatos erősítése. Játékok, dalok és közös játék közben erősödik az az ősi kapocs, mely egy egységgé formálja a gyermeket és édesanyját.

A játékok segítik a szocializációs folyamatot, a gyerekek elsajátítják az alapvető tevékenységeket a játékok segítségével életkoruk és fejlettségi szintjüknek megfelelően.

Mi vár itt rátok? 

 • ölbéli játékok
 • dalok
 • mondókák
 • höcögtetők
 • lovagoltatók
 • altatók
 • készség és képességfejlesztő játékok

Foglalkozások:

 • kéthetente kedden 16.00 – 16.45 – Ma-Mi Műhely 1112 Budapest, Nagyida utca 5.

ELSŐ ALKALOM JÚNIUS 4.    http://mamimuhely.hu/kezdolap/ 

 

MAMI  FOGLALKOZÁSOK 

Az anyaméhben való fejlődést sok minden befolyásolja és segíti. Az édesanyát ért hatások meghatározzák személyiségünket, habitusunkat, ízlésünket, de még a világ dolgaihoz való viszonyulásunkat is. Valóban a legfontosabb hely, a legizgalmasabb utazás mind a baba, mind a mama számára. Fontos, hogy a kismama minden ingerre tudatosan reagáljon, figyelve magára és a magzatra.

Nagyon fontos, hogy már ebben az időszakban biztonságot nyújtó, kellemes ingerek érjék a babát, ezzel is biztosítva a stabil, nyugodt személyiség kialakulását. Ahogy azt is tudjuk, hogy mindezek mellett a gyermek zenei nevelése is megkezdődik, tekintettel arra, hogy minden hang, sőt kisebb zörej is hatással van rá. Ezért sem mindegy, hogy milyen zenét hallgat a kismama, milyen dalokat dúdol….

 

Ezekhez mind, mind segítséget nyújtok, hogy mire gyermeked a világra jön, legyen a repertoárotok része sok-sok altató dal, vagy éppen a hasfájás vagy fogfájás enyhítését szolgáló ének, mondóka.

 

Várlak titeket és a pocaklakókat egy közös dalos, mondókás foglalkozásra! 🙂

 

 

Elérhetőségek:

+36 30 246 6580
toppantogyerekek@gmail.com
https://www.facebook.com/toppanto/